REIZEN

cropped-cropped-img_5732.jpg
Zandhoopjes op het strand van Terschelling

Reizen is voor mij het verlengen van tijd en het absorberen van nieuwe, mooie, soms indrukwekkende ervaringen met al mijn zintuigen.

Zien hoeveel tinten groen een landschap heeft, voelen hoe het zand onder mijn voeten wegzakt aan de vloedlijn, ruiken hoe wilde kruiden op een grieks eiland de lucht een eigen karakter geven. Horen hoe de klank van talloze geitenbelletjes een eigen orkest vormen en praten over hoe anderen de wereld ervaren onder het genot van een lekkere maaltijd en een goed glas wijn.

Op reis duren uren dagen en worden dagen weken.

Afstand speelt hierbij geen rol. Een dag erop uit in mijn directe omgeving, een week vakantie in Nederland, of een verre trip. In essentie gaat het om open staan voor dat wat de omgeving te bieden heeft, geluk halen uit kleine wondertjes en genieten met volle teugen.

Ik blijf zeker open staan voor nieuwe ervaringen, maar  enkele plaatsen hebben inmiddels mijn hart veroverd. Het nederlandse Terschelling en de griekse eilanden Samos en Lesvos geven een uit-en-thuis-gevoel. Toch zijn ze telkens in beleving volledig anders. In de reisverhalen zal ik hier en daar proberen door woord en beeld een impressie te geven van het moois dat zij te bieden hebben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Fotografie en verhalen over alledaagse dingen, natuur en reizen.

%d bloggers liken dit: